Havuçlu Kabak Salatası

             

Hafta sonu boş durmadım. Geniş ailemi yemeği çağırdım. Tabi insan bütün sevdikleri bir arada olunca sevilen lezzetlerinde sofrayı süslemesinden de büyük bir zevk duyuyor. Hafta içi ofiste öğle yemeği için sevgili arkadaşım Başağın yaptığı kabak salatasını da yaptım. Fakat misafirler kalabalık olunca biz içine havuç da ekledik. Salatamız misafirlerden tam not aldı. Bende yapımı kolay olan bu salatayı sizin de sofralarınıza renk katsın diye yayınlıyorum.

Malzemeler: 3 adet kabak, 3 veya 4 adet havuç, 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz, 1 demet dereotu, 2 diş sarımsak 1 kase yoğurt, 1 yemek kaşığı mayonez, tuz, sıvı yağ.

 Yapılışı: (1)- Kabak ve havuçlarımızı rendeleyerek ayrı ayrı kaplara biraz sıvı yağ koyup suyunu çekinceye kadar soteleyip soğumaya bırakıyoruz. Derin bir kap içerisine 1 diş dövülmüş sarımsağı, yoğurdu, cevizin yarısını, mayonezi ekleyip karıştırıyoruz. Ayıklayıp ince kıydığımız dereotunun yarısını soğumaya bıraktığımız havuç ve kabaklarımıza ayrı ayrı karıştırarak tuzunu ekliyoruz. Yayvan bir kap içerisine önce havucu, daha sonrada kabağı düzgünce yaydıktan sonra üzerine hazırladığımız yoğurtlu karışla kapatıyoruz. Süsleme için kalan cevizimizi ve dövülmüş 1 diş sarımsağımıza ilave ettiğimizi dereotunu kullanıyoruz.

(2)- Kabak ve havuçlarımızı rendeleyerek ayrı ayrı kaplara biraz sıvı yağ koyup suyunu çekinceye kadar soteleyip soğumaya bırakıyoruz. Derin bir kap içerisine 2 diş dövülmüş sarımsağı, yoğurdu, cevizin yarısını, mayonezi ekleyip karıştırıyoruz. Ayıklayıp ince kıydığımız dereotunun yarısını soğumaya bıraktığımız havuç ve kabaklarımızı ve tuzu da ekleyerek bütün malzemeyi karıştırıyoruz. Karışımı yayvan bir kap içerisine alarak yayıyoruz. Süsleme için kalan cevizimizi ve dereotunu kullanıyoruz.  Afiyet olsun.